The best freispiele ohne einzahlung

Voorbereiding
  Voor de ballonvaart raadplegen we de ICAO Aeronautical Map Het al dan niet doorgaan van de lightweight gas weed eater is afhankelijk van de weersomstandigheden. Te veel wind, regen en kans op onweer dragen niet echt bij aan een veilige ballonvaart. Onze piloten beslissen ruim van tevoren of een vaart door kan gaan of niet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van allerlei actuele weerkaarten, vooruitzichten en kunnen ze bellen met de meteorologen van het KNMI.
Wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, dan wordt de vaart aangemeld bij de luchtverkeersleiding en kunt u vast uitkijken naar uw (eerste) ballonvaart. De exacte plaats van vertrek is afhankelijk van de windrichting en -snelheid en beperkingen die ons door de luchtverkeersleiding kunnen worden opgelegd. Er moet aan het eind van de vaart natuurlijk wel een goede landingsmogelijkheid zijn.De vaart zelf
  De ballonvaart zelf Er wordt op een van tevoren afgesproken punt verzameld. Van daaruit wordt in een of meerdere grote 4wd auto’s naar het opstijgveld gereden. De aanhanger wordt uitgepakt en de piloot zal samen met u de ballon opbouwen. De ventilator wordt gestart en de ballon wordt eerst gevuld met koude lucht. Daarna gaan de branders aan en in een mum van tijd staat de ballon recht overeind. Moeilijk voor te stellen dat dat gevaarte een half uur geleden nog in de aanhanger zat. U klimt vervolgens in de mand, de piloot doet de laatste checks, de ballon wordt nog meer verwarmd en bijna ongemerkt komt de ballon los van de grond.
Vervolgens is het een uur lang genieten van het adembenemende uitzicht. Aan de horizon ziet u de zon langzaam wegzakken terwijl onder u de koeien rustig in een weide staan te grazen. De piloot zal u het e.e.a. vertellen over ballonvaren en kan u precies vertellen over welk klein dorp u zojuist gevaren bent.
Na ongeveer een uur gaat de piloot op zoek naar een geschikte plek voor de landing. De volgauto wordt ingelicht en de piloot zet de ballon voorzichtig aan de grond. Na de landing wordt alles weer netjes in de aanhanger gepakt.Na de vaart
  De doop na het ballonvaren Na de vaart wordt u gedoopt. Zo’n bijzondere ervaring mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het hele verhaal van het hoe en waarom van het dopen wordt u uiteraard door de piloot verteld. Daarna wordt u terug gebracht naar de plaats van vertrek en krijgt u onder het genot van een drankje een certificaat uitgereikt.

Ballooning Company   •   Tel. 0294 – 293232   •   info@ballooningcompany.nl  
Vorige
pijltje links
Volgende
pijltje rechts
Sluiten Verplaatsen